5 tips til indretning af stuen

Tips til indretning af stuen

Stuen sammen med soveværelset er nok et af de rum i din bolig hvor du tilbringer mest tid. Stuen er ligeledes det rum som de fleste boliger er bygget op omkring og netop derfor et af de vigtigste rum når det kommer til indretning. Det er oftest det rum i opholder jer mest i når i har gæster og det er i stuen man finder ro til at slappe af og nyde sine omgivelser. Det er vigtigt at træffe de rette valg når man indretter en stue og derfor har vi lavet denne guide med 5 af de vigtigste til til indretning af boligens vigtigste rum.

Vælg de rette møbler

Første tip virker måske meget oplagt, men ikke desto mindre er det et vigtigt punkt at få med. Uanset om du skal indrette en stue på ny eller om du blot synes din stue trænger til en opdatering, så er møblerne det første og bedste sted at starte. En gennemgang af dine nuværende møbler hvor du er hudløs ærlig omkring hvor godt de fungerer i din stue, er første skridt til en ny og perfekt indrettet stue. Find ud af hvilke møbler som er nødvendige at have og hvilke som måske er overflødige. Prøv at gå uden om de overflødige møbler, for at skabe et minimalisktisk og stilrent look. Hvis du har beholdt sofaen eller sofabordet fra dit tidligere hjem, så er det måske på tide at skifte det ud for at finde det helt rette match til din nuværende stue.

Vælg din farvepalette

At udvælge de rette farver til sin stue er selvsagt vigtigt og er nemmere sagt end gjort. Du skal gøre op med dig selv hvilket udtryk du ønsker i din stue. Om det skal være let i udtrykket eller der gerne må være lidt mørkere farver. Det er vigtigt at sammensætte de rigtige farver og lave en farvepalette hvor du udvælger en primær farve og derefter finder komplimentære farver som går godt i samspil med din primære farve. Du kan også vælge at køre det minimalisktisk og have en overvægt af hvid og sort og så holde farverne til små detaljer som puderne i sofaen osv. Ved at have din farvepalette i tankerne mens du indretter, hjælper det dig til at skabe en harmonisk stue med et meningsfuldt udtryk.

Lav en flot billedvæg

Billeder på væggen pryder enhver stue og er med til at skabe en helhed i rummet. Hvis du væg kan bære det, kan du overveje at lave en flot billedvæg hvor du kan slippe din kreativitet løs og vælge dine yndlings motiver til at pynte på væggen. Vi anbefaler at du vælger nogle flotte kunstplakater i høj kvalitet og ikke nogle af de mange billige plakater som kan købes rundt omkring. Billeder til væggen er ikke et sted at spare, da netop disse er med til at give din stue en fuldendene udtryk og det er din chance for at sætte et personligt og kreativt præg på din stue.

Find balancen mellem funktionalitet og dekoration

Din stue skal have den rette balance mellem at være dekorativ og funktionel. Jovist handler indretning af stuen om at skabe et flot og attraktivt rum, men hvad nytter det at have hvis det ikke er behageligt og rart at opholde sig i. Din stue skal være flot og dekorativ, men samtidig skal den kunne rumme de nødvendige funktionaliteter. Du skal have en sofa som er behagelig at sidde i. Et sofabord hvor dine bøger og andet kan være på osv. Det hander altså om at finde den rette balance mellem funktionalitet og dekoration.

Vælg den rette lyssætning

Lyset i din stue er selvsagt rigtig vigtigt. Det kan være en udfordring at få den helt rette belysning i din stue. Mængden af lamper der er behov for kommer meget an på størrelsen af din stue og det naturlige lys indfald som forekommer. Vi anbefaler at man vælger en variation af lidt forskellige lamper. Det kunne være én gulvlampe ved siden af sofaen. En bordlampe på et mindre bord et sted i rummet og evt nogle spotlamper i forbindelse med en reol. Det kræver at du prøver dig frem for at finde den helt rette lyssætning til din stue.

Skriv et svar